Детаљи трке:

SkyTrail

Nestandardna trka

33.0 km

Tara Grab SkyTrail / 33km 1.450 D+ (kraća trka)

Start obe trke je u 8 časova ujutru, na livadi gornjeg dela kampa Grab (prekoputa recepcije), što je ujedno i cilj. Odmah posle par stotina metara ulazite u usku koziju stazicu i tu vas očekuje „čep“. Zato će na startu prioritet na liniji imati najbrži trkači. Očekuje vas smena makadamskog puta, kozijih staza i livada u prva 3km, a onda u 1km prava vertikala i tehnička stazica.

Miks kotrljajućeg kamenja, panjeva, klizave zemlje na eksponiranom terenu. Ovaj deo pređite koncetrisani (pogotovo pri povratku). Nakon 4km izlazite na prelep vidikovac „Maričine grede“ gde se nalazi i drveni mobilijar. Vrlo brzo izlazite na makadamski put koji je dug oko 1km i opet ulazite u usku stazicu gde grabite uzbrdo kroz prelepu šumu i livade. Negde na osmom km izlazite na čuveni vidikovac i vrh „Sokolina“ (cca 1.500mnv i najviša kota trke) odakle puca pogled na kanjon Tare, Sušice i masiv Durmitora i Ljubišnje. Vodite računa jer je u pitanju odsek, a markacije će vas voditi udesno na dole do prve kuće gde će biti kontrola br 1, okrepa i dopuna vode (KT1 Sokolina, 9km trke).

Od kontrolne tačke idete makadamskim putem nekih 2km do asflata gde skrećete levo. Asfaltni put ide kroz četinarsku šumu i idete njim u dužini od 3km gde skrećete ka Jerinićima udesno na makadamski put. Od trenutka kad ste sišli sa asfalta ulazite u carstvo vrtača i neverovatnu scenografiju. Na visoravni Pivske planine pogled puca ka Durmitoru, Bioču, Magliću. Ovo iskustvo ćete pamtiti sigurno, konstantne, ali blage promene uzbrdo -nizbdro i tako sve do kontrolne tačke „Poljane“ koja se nalazi na 24km trke. To znači da, između KT1 i KT2 imate čitavih 15km, nemojte to da vas brine jer za razliku od starta do KT1 gde imate 1.100m uspona, na ovoj deonici imate samo 200m uspona. Dakle, dosta brže ćete se kretati do Poljane tj. KT2 gde vas čeka okrepa, a savet je da se svakako „natankate“ vodom na svim kontrolama.

Od KT2 idete ka Crkvičkom polju; opet imate asfalt (al kratku deonicu) i prolazite pored planinarskog doma. Markacije vas posle vode desno od asfalta na makadam ka Maričinim gredama gde ćete zatvoriti krug i krenuti nazad nizbrdo istom kozijom stazom ka cilju. Vodite računa, staza je nezgodnija iz tog pravca i vrlo strma što se da videti po gps profilu. Vremensko ograničenje je 6,5 sati tj. 14:30. Postoji još jedno vremensko ograničenje na KT2, do 13h (5h od starta). GPS zapis staze, karta i profil su na kraju ove stranice.

Стартнина:

Цена Од До
1800 RSD
15 €
8.08.2016. 00:27 1.09.2016. 10:00

Цене су по особи у једној од наведених валута по избору.

Сигурно желиш ово да урадиш?