Detalji trke:

Trkači

Nestandardna trka

5.2 km

Trebinje Vertikal – trka u kamenu!
5,2km / 960m uspona / 20.mart 2016.
Trebinje, grad sunca, vina, meda, platana ali i atraktivne hercegovačke prirode. Na samo nekoliko desetina kilometara od hrvatskog i crnogorskog primorja ovaj gradić smješten je na 274m/nv. U urbanom dijelu grada dominiraju zidine starog grada između rijeke Trebišnjice i Dučićevog parka. Na rijeci postoji više mostva od kojih je najpoznatiji Perovića-Arslanagića most sagrađen 1574g. i jedan je od važnijih kulturno-istorijskih znamenitosti grada. U okolini Trebinja nalazi se pet starih pravoslavnih manastira.
Kao i u cijeloj Hercegovini, i u ovom dijelu prirodom preovladava krš. Trebinje je okruženo sa četiri planine a to su: Orjen, Bjelasnica, Viduša i Leotar. Upravo na Leotar, koji se nalazi neposredno iznad grada, vodi trka Trebinje Vertikal.
Rekli su o Trebinju - ekolozi: “Oaza”, ljekari: “Sanatorijum”, agronomi: “Misir”, arheolozi: “El Dorado”, farmakolozi: “Besplatna apoteka”, pisci: “Pjesnička gubernija”, glumci: “Scena na kojoj svi igraju”, slikari: “Sve je već gotovo, samo da se urami”, a šta će reći "nebeski trkači" ostaje da se vidi...
Trka kreće sa obale rijeke Trebišnjice (274m/nv), pored Perovića-Arslanagića mosta kog trkači prelaze odmah nakon starta. Startna pozicija je jedan kilometar od centra grada. Zatim se prolazi kroz naselje Gradina i dolazimo do magistralnog puta (460m od starta) kog pratimo narednih 1000m.
Sa puta se ulazi u planinarsku stazu (1460m od starta) koja vodi do vrha Leotara. Stazom blagog nagiba ide se narednih 2740m nakon čega se nastavlja drugom znatno strmijom stazom (4200m od starta) jer se time skraćuje put do vrha planine odnosno cilja trke. Ovim dijelom staze potreban je dodatni oprez iako nema opasnih i eksponiranih dijelova. Nakon što savladamo i taj dio dolazimo do betonskog puta kojim se stiže do repetitora na vrhu, prelazimo put a zatim smo na cilju trke - vrhu Leotar (1228m/nv).
Dužina ove uglavnom krševite staze je 5200m dok visinska razlika iznosi oko 960m, dakle na samim granicama za jedan Vertikal :) Sve vrijeme trke pruža se lijep pogled na grad i okolinu, a sa vrha vide se: Orjen, Žijovo, Komovi, Bioč, Volujak pa sve do Veleža i Biokova, prema jugu pogled seže ka beskrajnoj jadranskoj pučini.
Prijave kreću od sredine januara na portalu trka.rs
Uskoro više detalja.
DA SMO ZDRAVO!
Organizatori:
www.vucjizub.org
Vertical weekend

Srpska Skyrunning asocijacija & PD Vucji zub

Startnina:

Cena Od Do
1200 RSD
10 €
14.01.2016. 23:11 11.03.2016. 23:11

Cene su po osobi u jednoj od navedenih valuta po izboru.

Sigurno želiš ovo da uradiš?