Детаљи трке:

Trkači

Nestandardna trka

2.8 km

19.mart 2016. (2,8km 1.000 D+)
“Trka od mora do neba”
Drugo izdanje trke Kotor Vertical Extreme, drugara iz Crne Gore, NVO Orjen Outdoor i AK Niskogorci, a uz podršku i pod kalendarom Skyrunning Srbije. Jedna od retkih staza na svetu poput Limone sul Garda- e, Canazei-a, Chamonix-a, sa startom u urbanoj sredini, u jednom od najlepših starih gradova, kroz jedinstvene predele kotorskog zaledja.
Start je predvidjen na Severnim vratima Starog Grada – 1 mnv, preko vertikalnog sipara, atraktivnih “Pestingradskih – vilinih vrata”, staza vodi do cilja, na samom vrhu Pestingrad 1009 mnv, iznad Kotora. Dužina staze je 2,8 km, dok je uspon 1007 m. Po dolasku na cilj trkači će biti usmereni na Krstac gde je planiran ručak, a nakon toga i prevoz za sve takmičare autobusom nazad u Kotor. Staza je vrlo zahtevna i ekstremna, namenjana samo ozbiljnim sportistima i trkačima. Prijave za trku: trka.rs Pokušajte da oborite svoje rekorde ili rekorde prošlogodišnjih pobednika: najbrži je istrčao za 41:25, a najbrža 1:10:55. Prijave otvaramo sredinom januara (trka.rs) a više informacija ćete imati na linkovima u prilogu. Napomena, staza je toliko strma da nijedan gps uređaj ne može da napravi zapis.
Srećno!

Info: NVO ORJEN Outdoor

Za one kojima ovo nije dovoljno, sutradan, 20. marta, organizujemo Trebinje Vertical Km. Ekipa Skyrunning Serbia sa zainteresovanima, nakon završene trke u Kotoru u večernjim satima odlazi za Trebinje. Organizovan je autobus iz Beograda do Kotora, Trebinja i nazad do Beograda.I to za prvih 50. Prvi uslov za autobus je da se takmičar prijavi na obe trke i izvrši uplatu. Drugi je da nakon toga doplati još 1.000 dinara za povratni kartu. S obzirom da je povratna karta na regularnim autobuskim linijama oko 6.000 dinara, jasno vam je koliko mi dotiramo. Uskoro više instrukcija o svim detaljima.

Orjen outdoor & Srpska Skyrunning asocijacija

Стартнина:

Цена Од До
1200 RSD
10 €
14.01.2016. 22:54 11.03.2016. 22:54

Цене су по особи у једној од наведених валута по избору.

Сигурно желиш ово да урадиш?